Flanders Kids Tour: begeleide fietstochten voor kinderen en jongeren 27/05 - Algemeen    Wielerbond Vlaanderen lanceert in samenwerking met de Vlaamse Wielerschool een nieuw initiatief om kinderen kennis te laten maken met de wielersport.

Parcoursverkenning Kamp. van Vlaanderen aspiranten 27/06 - Weg    Voor het Kampioenschap van Vlaanderen aspiranten kan het parcours verkend worden op maandag 18/7, in groep en onder begeleiding tussen 18 en 19u.

UITSLAG BMX Topcompetitie #3 - Blegny - 26 juni 27/06 - BMX    Uitslag Blegny en Tussenstand Topcompetitie
Fietsen op de BMX-piste
van het VWEM
Wil je eens met de BMX van een startheuvel vliegen? De uren van de BMX-piste aan het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent kan je hier raadplegen.
Fietsen op de BMX-piste
Trainingsoverzicht (PDF)
MTB-chip in wedstrijden
Flanders MTB Series
In het mountainbike zal Wielerbond Vlaanderen voor het eerst gebruik maken van het MyLaps-registratiesysteem voor de opmaak van de uitslagen.
 
Meer info
Wedstrijdaanvraag 2016
 
Organiserende clubs kunnen - bij voorkeur online - hun wedstrijden aanvragen en de technische gegevens ervan ingeven of aanpassen.
Online aanvraag
Aanvraag via formulier
Limietdata aanvragen MTB-wedstrijd 20/06 - MTB    In de laatste vergadering van de Nationale MTB-commissie werden de limietdata vastgelegd om de opmaak van de kalender MTB 2017 vlot laten te verlopen.

AFGELASTING BMX-promo Baraque de Fraiture - 31 juli 24/06 - BMX    Wegens wateroverlast wordt de BMX-promowedstrijd op Baraque de Fraiture van 31 juli afgelast. De organisatoren krijgen de omloop niet tijdig in orde.

Belgisch kampioenschap mountainbike - 16-17/07 23/06 - MTB    Op zaterdag 16 en zondag 17 juli vinden in het Bois des Rêves te Ottignies de Belgische kampioenschappen mountainbike plaats.

Inschrijvingen EK BMX Verona 23/06 - BMX    Volgende rijders zijn ingeschreven voor het EK BMX in Verona. Van deze in het wit is echter nog geen betaling binnen. Ingeschreven rijders (pdf)

Aanvragen UCI-wedstrijd mountainbike & trial 2017 23/06 - MTB    Organisatoren van een UCI-mountainbike- of trialwedstrijd kunnen tot 25 juli 2016 hun wedstrijd aanvragen voor de UCI-kalender 2017. De aanvraagformulieren.

Kampioenschap van Vlaanderen aspiranten 23/06 - Weg    Op 21 juli vindt in Mazenzele het Kampioenschap van Vlaanderen voor aspiranten plaats. Alle info.

BeNeLadies Tour - Een koers om van te smullen 23/06 - Weg    Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 juli 2016 wordt de derde editie van de BeNe Ladies Tour (2.2) verreden.

BBO - Belgian BMX Open - 16-17/07 23/06 - BMX    Op 16 en 17 juli vindt in het Kapermolenpark te Hasselt het officieus Belgisch kampioenschap freestyle BMX plaats.

Belgische Kampioenschappen BMX - 3 juli 21/06 - BMX    Op 3 juli wordt in Keerbergen gestreden voor de nationale titels in het BMX. De praktische info.

Voorselectie wegrit Olympische spelen Rio 21/06 - Weg    Bondscoach Kevin De Weert nam negen renners op in de voorselectie van de wegrit voor de Olympische spelen in Rio De Janeiro.

© Wielerbond Vlaanderen