Velofollies 2018

 
 
OPGELET: deze website wordt niet meer bijgewerkt en zal binnenkort verdwijnen. Voortaan kan u terecht op www.cycling.vlaanderen

Wat is de Topsportschool Wielrennen?

De Topsportschool Wielrennen (GO! Atheneum Voskenslaan in Gent, www.kavoskenslaan.be) biedt talentvolle atleten de mogelijkheid om een diploma secundair onderwijs ASO - TSO te behalen terwijl ze zich op sportief vlak in optimale omstandigheden verder kunnen ontplooien. Op de Topsportschool kan je kiezen tussen de richtingen Moderne Talen-Topsport (ASO), Wetenschappen-Topsport (ASO) en Topsport (TSO).


Werking

Instappen binnen de topsportschool kan ten vroegste vanaf het jaar dat de renner/renster 15 wordt én aan de tweede graad van het secundair onderwijs start.

Door een uitgebalanceerd uurrooster worden studie en sport op elkaar afgestemd. Op sportief vlak zorgt Cycling Vlaanderen voor een uitstekende omkadering (trainers, accommodatie, stages,...) om de renners in het nastreven van hun doelen te begeleiden. Het accent ligt hierbij op het piste- én wegwielrennen gezien beide disciplines complementair zijn.

Uurrooster

20 uren zijn voorzien voor les en minimaal 12 uren zijn voorzien voor training.

   maandag  dinsdag woensdag donderdag vrijdag
 8u00-11u00  training training les training training
 11u00-12u40  les les les les les
 middag          
 13u40-15u20  les les training les les
 15u20-17u30  trainingsbespreking (training)* training (training)* -


*(training) = niet steeds een training voorzien. Invulling van de training gebeurt op basis van het individuele schema van de renner.

Trainingen

Bij het begin van het schooljaar wordt het profiel van elke renner geschetst rekening houdende met fysieke, mentale,… parameters (holistische visie). Op basis daarvan wordt een individueel jaarplan opgesteld.
Het wedstrijdprogramma wordt in overleg met de club, de renner en zijn ouders opgesteld. De prioriteit gaat echter naar de langetermijnontwikkeling van de renner. Wij streven naar een geleidelijke groei waarbij de renner op latere leeftijd in staat is om topprestaties te leveren. Bovendien wordt hierbij nooit het studieaspect uit het oog verloren.Trainers

De trainingen worden gegeven door gediplomeerde trainers A wielrennen met een pedagogisch diploma van leraar in de lichamelijke opvoeding.

Jan Vancompernolle
 master LO&BWS + trainer A
Kieran De Fauw
bachelor LO + trainer A

Deze trainers hebben ook een rijke persoonlijke ervaring in het wielrennen.


Leerlingen

Nieuwelingen

- Giel Barbry
- Milan Fretin
- Noah Vandenbranden
- Gianluca Pollefliet
- Kirin Punnewaert
- Sophie Tierolf
 

Junioren

- Brent Van Mulders
- Nicolas Wernimont
- Rémi Materné
- Thibo Destatsbader
- Tuur Dens
- Yentl Nijs
- Fabio Van den Bossche
- Arno Waeyaert

© Cycling Vlaanderen