Alles op zijn tijd

 
 

Opleidingen Cycling Vlaanderen - najaar 2016

Cycling Vlaanderen organiseert dit najaar maar liefst 4 opleidingen voor clubbestuurders in samenwerking met Dynamo Project (een project van de Vlaamse Sportfederatie). Iedereen van harte welkom!

Ter info voor de clubs met jeugdrenners die intekenden op het Jeugdsportfonds 2016: deze opleidingen komen in aanmerking voor de minimale voorwaarde van deelaspect 7.

Opleidingen


Maak je keuze:
 • Een beleidsplan voor je sportclub. Voorkom een stuurloos schip
  Waar en wanneer:
  Wielercentrum Eddy Merckx – Strandlaan 3 – 9000 Gent (op het domein Blaarmeersen, toegang via Zuiderlaan)
  Woensdag 12 oktober 2016 - 19u00-22u00

  Doelstelling:
  Een clubbeleidsplan is in de eerste plaats een navigatie-instrument voor de clubwerking. Het plan geeft aan wat je als sportclub belangrijk vindt, waar je op korte en langere termijn naartoe wilt, evenals de weg die je stap voor stap moet bewandelen om je doelstellingen te bereiken. Deze sessie schetst op een begrijpelijke manier de opbouw van zo’n beleidsplan. De lesgever overloopt samen met jou de verschillende onderdelen van een meerjarenplan en reikt praktische tips aan. Na de bijscholing zullen de deelnemers in staat zijn zelf een beleidsplan op te stellen voor hun club en dit op een realistische manier wat tijd en mankracht betreft.
  Tip: als je al een beleidsplan hebt, kan je dit vooraf naar de lesgever sturen! 
 • Ouders en Clubs: één doel!?!
  Waar & wanneer:
  Cycling Vlaanderen Vlaams-Brabant – Hertogstraat 203/2 – 3001 Heverlee
  Woensdag 26 oktober 2016 - 19u00-22u00

  Doelstelling:
  Hoe kunnen jeugdsportclubs en ouders samen de talenten van jonge spelers ontwikkelen en hun spelplezier vergroten?

  Ouders komen vaak met andere verwachtingen aan het veld dan hun sportende kinderen. Soms hopen ze dat hun kinderen het goed doen omdat zij zelf nooit succesvol waren. Of ze willen dat hun kinderen alle kansen benutten die ze zelf nooit kregen. Andere ouders zoeken roem en glorie via hun talentvolle spruit. De ambities van de ouders overstijgen al eens deze van hun kinderen, tot een punt waarop kinderen meer uit plicht aan sport doen dan voor het plezier.

  Jeugdsportclubs moeten ouders betrekken in hun werking en kunnen hen helpen inzien wat hun motivatie is en hoe deze de prestaties en het spelplezier van hun kind beïnvloedt. En vooral hoe ze ook langs het sportveld hun ouderrol kunnen opnemen, door het verstevigen van hun competenties als supporter. In deze workshop maak je kennis met een wetenschappelijk onderbouwd vormingspakket waarmee jeugdsportclubs een ouderwerking kunnen opstarten.

 • Less stress in de stress-les
  Waar & wanneer:
  Sportcentrum De Deuster – Deusterstraat 74 C2 – 3990 Peer
  Vrijdag 28 oktober 2016 - 19u00-22u00

  Doelstelling:
  Stress! Alleen het woord al! Hoewel we het in eerste instantie associëren met minder aangename gedachten, is stress vooral een belangrijke motor van activiteit! Zeker in de sport (en vaak ook in sportclubs en -besturen) is het een tool die je enerzijds gericht kan inzetten, anderzijds een teken dat vraagt om even stil te staan en (anders!) te reageren.

  In deze interactieve workshop kom je op gemoedelijke en praktische wijze de verschillende oorzaken en vormen van stress te weten, de mechaniek die erachter steekt en hoe je er vanuit dit begrip mee omgaat of (nog beter) mee kan omgaan. Dit aan de hand van concrete voorbeelden uit je sportclub die ieder voor zich vrij mag bepalen.

  Waar krijg jij de zenuwen van? Breng ze mee naar de workshop (*)! Je zou er anders mogelijk stress van krijgen…

  (*) niet direct bedoeld op specifieke bestuursleden :-)
 • Werken met Google Drive
  Waar & wanneer:
  OC De Schouw – Tweelindenstraat z/n – 8810 Lichtervelde
  Woensdag 23 november 2016 - 19u00-22u00

  Doelstelling:
  Google Drive is de verzamelnaam voor een aantal gratis online toepassingen van Google. Via een googleaccount krijg je immers een aantal zeer handige tools ter beschikking die je zowel privé als zakelijk heel goed kan gebruiken, mits je de functionaliteiten ervan onder de knie hebt. Tijdens deze vorming leer je de verschillende tools kennen en ga je er meteen mee aan de slag!

  We laten je onder meer zien hoe je documenten of rekenbladen kan aanmaken, maar ook hoe je makkelijk een online inschrijvingsformulier opmaakt en de inschrijvingen verwerkt. Dankzij Google Drive kan je niet alleen overal aan je bestanden, maar kan je ze ook nog eens delen met anderen of er samen aan werken. Deze vorming vereist geen voorkennis en is erg praktisch gericht.


Deelnameprijs


- bestuurders bij een sportclub aangesloten bij Cycling Vlaanderen en medewerkers bij Cycling Vlaanderen: 7,50 EUR/opleiding
- bestuurders bij een sportclub aangesloten bij een andere VSF-federatie en medewerkers bij een andere VSF-federatie: 12,50 EUR/opleiding
- sportfunctionarissen in een Vlaamse gemeente: 20 EUR/opleiding
- alle anderen: 30 EUR/opleiding

Het bedrag dient te worden gestort op rekeningnummer BE77 3930-0404-0242 met vermelding van DP Gent of DP Heverlee of DP Peer of DP Lichtervelde.

Inschrijvingsformulier

Opleidingen Cycling Vlaanderen najaar 2016

Naam*:  
Voornaam*:  
Straat en nummer*:  
Postcode/Gemeente*:  
Geslacht:

Email*:  
Geboortedatum*:
RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.
 
Tel/GSM:
wil deelnemen aan:
Type deelnemer:


Naam sportclub*:  
Functie binnen club*:  
Rechtsvorm club:
Aantal leden club:
Naam federatie*:  

Prijs:

Mededeling:

© Cycling Vlaanderen